Het begon ooit als grap. Flamenco-gitarist en Hagenees Johan Frauenfelder hertaalde twee Spaanse liedjes naar het Haags en bracht ze als dubbelsingle op de markt en ging nietsvermoedend op vakantie naar Spanje. Eenmaal terug wist hij niet wat hem overkwam. Iedereen wilde opeens weten waar die Règâhs ineens vandaan kwamen. Nu, tien jaar later, is de groep één van de bekendste theatergroepen uit Den Haag.

De Règâhs zijn inmiddels zo populair dat een enkele voorpremière (10 november) niet voldoende is. Daarom heeft Diligentia aan het Lange Voorhout in Den Haag nu een extra voorpremière ingelast: op 9 novemberom 20.15 uur.

In ’10 jaar de Règâhs’ blikt de groep terug op deze veelbewogen tijd en gunt het publiek een kijkje achter de schermen. Vol zelfspot en Haagse humor nemen zij zichzelf en de hele wereld op de Haagse hak.

Ze spelen een soort Bes-Tof de Règâhs met hun allergrootste hits en favoriete ballades. Want er valt altijd veel te lachen maar het zal niemand ontgaan dat er ook heel gevoelig en vakkundig gemusiceerd wordt.

De Règâhs, met van links naar rechts: Arturo Ramón (bas), Ron van Holland (percussie), Karin Eij (dans), Johan Frauenfelder (zang/gitaar), Mirjam Venhuizen (dans), Marcel de Graaf (zang/gitaar), Roy de Rijke (gitaar). (foto: de Règâhs’ / Maarten Ederveen)

 

 

Print Friendly, PDF & Email