Veel afsluitingen in stad morgen door CPC-loop

10 March 2018, 12:00 uur
Mobiliteit
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Morgen (zondag 11 maart) is de 44ste City-Pier-City Loop: het grootste hardloopevenement van Den Haag. In verband met het verwachte bezoekersaantal (35.000) adviseert de gemeente de auto te laten staan, omdat delen van de stad tijdens de loop niet of nauwelijks bereikbaar zullen zijn.

Het evenement begint om 9.30 uur en is rond 18.00 uur afgelopen. De start van alle onderdelen is aan de Koningskade. De finish is aan de Boorlaan, nabij het Malieveld. Vanaf 12.00 uur maakt de HTM ruimte voor de CPC Loop en worden enkele trams omgeleid. De lijnen rond het Malieveld rijden aan het begin van de dag al niet meer. De parkeergarage onder het Malieveld is niet bereikbaar morgen.

Tijdens de 10 kilometerloop en de halve marathon wordt steeds een gedeelte van het parcours tijdelijk afgesloten. Om de loop voor alle deelnemers, supporters en bewoners van Den Haag veilig te laten verlopen, wordt het verkeer omgeleid. Zodra alle lopers voorbij zijn, wordt de afsluiting verwijderd. Dit geldt alleen niet voor de Koningskade: stad uit, tussen Javastraat en Zuid-Hollandlaan: afgesloten tussen 5.00 en 18.00 uur. Koningskade, deel tussen Zuid-Hollandlaan en Bosbrug: volledig afgesloten van 5.00 tot 19.00 uur. Op de Zuid-Hollandlaan in de richting van Scheveningen is beperkt verkeer de gehele dag mogelijk. Houd er rekening mee dat het druk kan zijn.

Woont u in Den Haag en gaat u zelf met de auto op pad? Dan is het advies om dit voor 10.00 uur of na 17.00 uur te plannen of om voor ander vervoer te kiezen.

De City-Pier-City Loop heet officieel de NN CPC Loop Den Haag. Het is een Haags familie-evenement dat jaarlijks 10.000 deelnemers en veel bezoekers trekt. Naast de halve marathon zijn er afstanden van 10 km, 5 km, 2,5 km en 1 km. Met duizenden kinderen van bijna 100 scholen is het ook de grootste scholenloop van Nederland.