Dertien achteraf-straatjes in de Haagse binnenstad krijgen een opknapbeurt. Het gaat om verbindingsstraatjes tussen de hoofdroutes, zoals Noordeinde, Tournooiveld en van Spui tot Kneuterdijk.

In 2016 is een begin gemaakt rondom de Denneweg met drie straatjes (Spekstraat, Maliestraat, Jagerstraat). Voor 2017 en 2018 komen daar deze dertien bij: Achterom, Annastraat, Apendans, Bagijnestraat, Doelenstraat, Gortstraat, Halstraat, Hartogstraat, Hoge Nieuwstraat, Kissemstraat, Korte Koediefstraat/Koediefstraat, Raamstraat, Schoorsteenvegerstraat.

De werkzaamheden zullen bestaan uit opknappen bestrating, uitbreiding verlichting, vergroening waar dat kan, verwijderen graffiti en/of aanbrengen muurdecoratie. Voor dit onderhoud wordt 450.000 euro uitgetrokken.

Wethouder Boudewijn Revis (Buitenruimte, VVD): “Je zou die kleine straatjes makkelijk kunnen vergeten, maar deze vind ik juist belangrijk. Ze verleiden je om van een gezichtsbepalende hoofdroute naar de andere te lopen. Ook die straatjes moeten een plezierige uitstraling hebben.”

Aanvankelijk stond de Amaliastraat als veertiende straat ook in dit plan. De grootte van de straat alsook de wortel-opgroei van de twaalf grote bomen in de straat nopen de gemeente echter hiervoor een apart plan van aanpak te maken. Daar wordt het onderhoud later gecombineerd met de vervanging van het riool uit 1955.

De foto is van de Apendans en komt uit onderstaande video-impressie van de straatjes.

Print Friendly, PDF & Email