Midden in Den Haag, in een speciaal paviljoen op het Plein, hebben zojuist 200 ‘eenzame’ Hagenaars een bijzonder, en gratis, kerstdiner genoten. Het ging daarbij om een initiatief van Albert Heijn-supermarktmanagers Rachid el Menhali en Johan Roodenrijs. Zij deden dat samen met Lichtspoor (een initiatief van de gemeente Den Haag), de Haagse Community tegen Eenzaamheid en Resto VanHarte. Ook gisteren, op Eerste Kerstdag, schoven al 200 Hagenaars aan voor het kerstdiner van Hollandse garnalen; zalmcocktail met citroenmayonaise; bouillon met bospaddenstoelen; gevulde lamsbout met groenten en aardappelgratin; cassata-ijs met warme kersen en slagroom; en tot slot koffie/thee met bonbon. Het 5-gangen diner was bereid door Resto VanHarte, de stichting die restaurants met een lokale sociale functie opricht om onderling contact en meedoen te bevorderen. Tientallen Albert Heijn-medewerkers stonden deze beide kerstdagen als vrijwilliger klaar om iedereen een onvergetelijke avond te bezorgen.

Eerder dit jaar organiseerden Albert Heijn-winkels in Den Haag buurtlunches. De reacties hierop waren zo positief dat een vervolg tijdens de feestdagen niet uit kon blijven. Uitkijkend op het Plein in Den Haag kwamen supermarktmanagers Rachid el Menhali en Johan Roodenrijs toen op het idee om daar een kerstdiner te organiseren.

De gemeente Den Haag besteedt veel aandacht aan de onderwerpen eenzaamheid en verbinding. Wethouder Karsten Klein, die vandaag zelf een handje meehielp: “In de laatste maand van het jaar organiseert Lichtspoor activiteiten waarbij je andere stadsgenoten kunt ontmoeten. Voor een goed gesprek, of gewoon om samen iets leuks te doen. Daarom zijn we blij met initiatieven zoals deze. Als gemeente dragen we hier graag aan bij.”

(foto: Karsten Klein)

Print Friendly, PDF & Email