De politie van Den Haag waarschuwt inwoners vooral nu alert te zijn op het goed verlichten en afsluiten van de eigen woning. December is namelijk het hoogseizoen voor inbrekers. Blijkens cijfers van ‘Misdaad in Kaart’ zijn de afgelopen drie maanden 436 woninginbraken en pogingen daartoe bij de politie van Den Haag gemeld.

Op deze kaart kunt u zelf zien of en waar er de afgelopen drie maanden in uw omgeving is ingebroken. Pogingen en inbraken worden getoond. De kaart wordt maandag tot en met vrijdag dagelijks voor 8.30 uur bijgewerkt. Om de privacy van gedupeerden te waarborgen, worden inbraken getoond in stippen op de kaart. De stip, met daarin het aantal inbraken, staat exact in het midden van een viercijferig postcodegebied. De stip komt dus niet overeen met een specifieke woning. Na een klik op het bolletje in een postcodegebied verschijnt een venster. De datum die hierin staat, is de datum waarop de politie kennisnam van de inbraak.

‘Misdaad in Kaart’ is bedoeld om inwoner bewust te maken van de kans op woninginbraak in de wijk. Het is een dagelijks ververst, actueel beeld. Bijna realtime, met maximaal 24 uur vertraging. Na drie maanden verdwijnen de cijfers van die eerste dag weer en verschijnt de volgende dag. Het schuift dus iedere keer een dag op.

De politie brengt alle woninginbraken in kaart, omdat woninginbraak regelmatig voorkomt en het een grote impact heeft op de slachtoffers. Inbraak staat in heel Nederland hoog op de agenda. Samen met veiligheidspartners zoals gemeenten en Openbaar Ministeries probeert de politie de inbraakcijfers omlaag te brengen. “Door voor iedereen zichtbaar te maken in welke postcodegebieden er wordt ingebroken, hoopt de politie dat u de nodige maatregelen treft om de kans op een woninginbraak te verkleinen,” aldus de politie.

Print Friendly, PDF & Email