De eerste 300 leerlingen van groep zeven van verschillende Haagse basisscholen zijn vandaag opgegaan voor het praktisch verkeersexamen. Tweede Kamerlid Matthijs Sienot gaf vanochtend in het Zuiderpark het startsein voor het examen. 4.769 Haagse leerlingen van in totaal 123 scholen hebben zich voor het verkeersexamen aangemeld.

Het examen wordt in de periode 16 april tot en met 1 juni op verschillende plekken in Den Haag afgenomen: Bezuidenhout, Leidschenveen, Scheveningen, Zuiderpark, Nieuw Waldeck, Wateringseveld, Vogelwijk en Ypenburg. De uitslag volgt enkele dagen na het examen.

Tijdens het examen moeten de leerlingen laten zien dat zij weten hoe je veilig deelneemt aan het verkeer. In en om het Zuiderpark was een parcours uitgezet dat op de fiets moest worden afgelegd. Voordat de leerlingen van start konden, werd ook hun fiets gecontroleerd op een aantal belangrijke punten zoals remmen, banden en de aanwezigheid van een bel en verlichting.

Tweede Kamerlid Matthijs Sienot gaf vanochtend in het Zuiderpark het startsein voor het examen. 4.769 Haagse leerlingen van in totaal 123 scholen hebben zich voor het verkeersexamen aangemeld; foto’s: gemeente Den Haag

Print Friendly, PDF & Email