Opnieuw een felle brand in een horecazaak op Scheveningen. Na strandpaviljoen Blue Lagoon een paar weken geleden, werd vanmorgen vroeg Grand Café Azade aan de Kalhuisplaats getroffen. De brand was weliswaar snel geblust, maar door de rookontwikkeling moesten bewoners van de 63 boven het restaurant-café gelegen appartementen uit voorzorg hun huis uit; zij worden opgevangen in strandpaviljoen Boonoonoonoos tegenover de flat met zijn ronde vorm vlak bij de vuurtoren.

Het Turkse restaurant is zwaar beschadigd door de brand, die rond kwart over vijf werd ontdekt, nadat een inbraakalarm was afgegaan, en vermoedelijk in de keuken is ontstaan. Brandweereenheden van kazernes Scheveningen en Archipel werden gealarmeerd en beide tankautospuiten zijn ingezet. De brandweer schaalde daarom op naar ‘middelbrand’.

In het appartementencomplex hangt veel koolmonoxide. Gezien de constructie van het halfronde pand en omdat het nagenoeg windstil is, zijn de woningen erboven moeilijk te ventileren. Het kan dan daarom nog wel enige tijd duren voordat de bewoners hun huis weer in mogen. Bij de brand zijn voor zover nu bekend geen gewonden gevallen.

(bewoners verzamelen zich op de Kalhuisplaats, op de kop van de Keizerstraat op Scheveningen, nadat zij uit voorzorg hun huis uit moesten wegens brand in Grand Café Azade; foto: Regio15/Rene Hendriks)

Print Friendly, PDF & Email