Dagblad070 | 750 Haagse sociale huurhuizen per jaar erbij

750 Haagse sociale huurhuizen per jaar erbij

mainImage

Tot 2021 komen er in Den Haag jaarlijks minstens 750 sociale huurwoningen bij, laat wethouder Boudewijn Revis (Stadsontwikkeling & Wonen) in een brief aan de Gemeenteraad weten.

De komende drie jaar start de bouw van 3.770 sociale huurwoningen. De nieuwe woningen komen aan de Waldorpstraat (623 woningen) en op de Binckhorst aan de Pegasusweg (300 woningen). Verder komen er woningen aan het Maanplein (162 woningen) en op het Erasmusveld (124 woningen). Corporaties bouwen deze woningen.

In samenhang met deze nieuwe plannen worden er ook 820 woningen vervangen. De nettogroei aan sociale huurwoningen komt neer op ongeveer 750 nieuwe sociale huurwoningen per jaar.

Ook wordt er al gekeken naar de plannen voor na 2021. Dan wordt er gebouwd rondom de stations, Laakhavens, de Binckhorst en Den Haag Zuidwest. De plannen voor deze gebieden zijn in voorbereiding.

Eerder dit jaar stemde de Haagse gemeenteraad in met de woonagenda. Een resoluut pakket aan maatregelen om de woningmarkt toegankelijk te houden. In deze woonagenda staat dat bij nieuwbouw een norm van dertig procent sociale huur wordt gehanteerd voor de hele stad.

Daarnaast komen er elk jaar 750 sociale woningen in de huur bij. Als er van die woningen moeten worden gesloopt, dan worden minstens hetzelfde aantal sociale huurwoningen herbouwd.