Dagblad070 | Boete-regen en illegale meuk bij veegactie in Transvaal

Boete-regen en illegale meuk bij veegactie in Transvaal

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Een hennepplantage, panden met overbewoning, handel in medicijnen, illegale sigaretten en namaakparfums, openstaande belastingrekeningen en een hele zwik aan boetes: dat is de buit van de meest recente handhavingsactie van de gemeente Den Haag, deze keer in Transvaal. Politie, brandweer, HTM, Stedin, Douane, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en meerdere teams van de gemeente waren daarbij betrokken. Ze gingen af op signalen van bewoners, ondernemers en professionals over overlast, misstanden en mogelijke criminaliteit.

Tijdens de actie werd in een woning op twee verdiepingen een hennepplantage met ongeveer 600 planten aangetroffen. De Haagse Pandbrigade (HPB) controleerde 15 panden. Daarvan waren er 5 in orde. Bij de overige panden zijn uiteenlopende misstanden geconstateerd. In 6 gevallen betaalden huurders een te hoge huurprijs. Het gemeentelijke Huurteam gaat deze huurders helpen en adviseren. Daarnaast signaleerde de HPB dat er veel sprake was van overbewoning. Bij 34 personen zal het adres verder onderzocht worden. Het team trof ook 2 kamerverhuurbedrijven aan die zich niet houden aan de vergunning.

Elektriciteitszegels verbroken

Er werden 7 detailhandelszaken gecontroleerd. Bij een aantal werd handel in medicijnen, illegale sigaretten en namaakparfum aangetroffen. De ondernemers krijgen hiervoor een boete. Het horecateam bezocht 22 zaken. Daarvan was de helft in orde. De overige zaken hielden zich niet helemaal aan de regels en voorwaarden; denk hierbij aan een boete of waarschuwing van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Ook bleken er elektriciteitszegels van Stedin te zijn verbroken.

Politie, Belastingzaken en taxihandhaving controleerden tijdens een verkeerscontrole tientallen voertuigen op het wijkpark in Transvaal. De handhavers hebben 4 rapportages opgemaakt, 1 pollerpas en van 2 taxichauffeurs hun taxipas ingenomen. Op basis van kentekens controleerde Belastingzaken de betaling van gemeentelijke belastingen. Ze vond hierbij voor € 6949 aan openstaande rekeningen. Op 7 voertuigen is beslag gelegd, 3 auto’s kregen een wielklem en 1 is er weggesleept. De HTM heeft op diverse locaties de vervoersbewijzen gecontroleerd. 87 reizigers kregen een boete. Niet betalen voor het openbaar vervoer betekent een boete van € 55. Parkeren schreef 101 boetes uit voor het niet betalen van parkeerkosten. Het team controleerde de betaling met een scanauto. In totaal zijn 2584 auto’s gescand.

Ook werden door de politie 10 aanhoudingen verricht bij de HTM en de verkeerscontrole, onder meer voor belediging en het ontberen van een geldige legitimatie.

[caption id="attachment_16848" align="alignleft" width="900"] Een deel van de hennepplantage die bij de actie in Transvaal werd aangetroffen; hieronder: het controleren van onder meer openstaande belastingen; foto's: gemeente Den Haag[/caption]


Foto: Digitaal Dagblad