Dagblad070 | 'Compleet verrast door woontorens Maanweg'

'Compleet verrast door woontorens Maanweg'

mainImage

Wethouder Boudewijn Revis van Den Haag ontvangt binnenkort een brief van een grote groep bewoners van Voorburg-West. De groep eist dat ze betrokken wordt bij bouwplannen op de Binckhorst.  

Onlangs werden honderden direct omwonenden totaal verrast door nieuwsberichten over de geplande bouw van hoge woontorens langs de Maanweg. Noch de projectontwikkelaar, noch de gemeente Den Haag heeft vooraf contact gezocht, zo meldt Omroep Midvliet. Pas toen bewoners zelf aan de bel trokken werd in allerijl een informatiebijeenkomst georganiseerd door de projectontwikkelaar. Daarbij waren geen vertegenwoordigers van de gemeente Den Haag of Staedion aanwezig. Die laatste partij gaat een nieuwe woontoren op het Maanplein met 164 sociale huurwoningen beheren.  

Buurtbewoonster Caroline Stobbe vreest vooral voor een woontoren van 17 verdiepingen, pal voor haar deur maar net aan de andere kant van de gemeentegrens. 

Oproep aan gemeenteraad Den Haag
De bewoners hebben nu aan de gemeente Den Haag gevraagd alsnog serieus gehoord te worden voordat er een beslissing wordt genomen op de aanvraag van de bouwvergunning. Zij doen ook een oproep aan de politiek in de gemeente Den Haag om beter naar bewoners te luisteren.

Stobbe: "De Binckhorst is een proefgebied voor de nieuwe Omgevingswet. In die wet worden ontwikkelaars verplicht om de buurt vooraf te betrekken bij bouwplannen. Maar als dit proces dan ook een voorbeeld is hoe het straks overal gaat houden wij ons hart vast."

 Door: Omroep Midvliet | Foto: Maps Google