Dagblad070 | Hobbemaplein krijgt stevige opknapbeurt
mainImage

Hobbemaplein krijgt stevige opknapbeurt

Afbeelding is niet meer beschikbaar
25 februari 2018, 12:00 uur
Bouw & Wonen

Donderdag 1 maart is er een inloopavond over het Hobbemaplein in de Schilderswijk. Het plein krijgt een opknapbeurt. Vanaf half maart tot en met eind juni zijn er werkzaamheden aan de bestrating en de inrichting.

De bestrating wordt vernieuwd en de fietspaden en rijbanen krijgen nieuw asfalt. Er komt meer groen op het plein en de gemeente Den Haag plaatst nieuwe straatbanken.

De inloopavond Hobbemaplein is donderdag 1 maart van 18.00 tot 20.00 uur in Bibliotheek Transvaalkwartier, Hobbemaplein 30. Dan zijn medewerkers van de gemeente en de aannemers aanwezig om informatie te geven over de werkzaamheden en kan het ontwerp van het Hobbemaplein worden bekeken.

De werkzaamheden vinden in fasen plaats. Tijdens de eerste en laatste fase wordt de bestrating van de stoepen rond het Hobbemaplein aangepakt. Woningen en winkels blijven bereikbaar voor voetgangers. In de fasen ertussen wordt het asfalt vervangen. Tegelijk met de werkzaamheden aan het Hobbemaplein wordt de Kempstraat opnieuw ingericht. Het asfalteren van de rijbanen en fietspaden gebeurt in vier  etappes. Ook 's nachts gaat het werk door. Het Hobbemaplein is dan in gedeeltes afgesloten. Waar gewerkt wordt, is tijdelijk geen verkeer mogelijk.


Foto: Digitaal Dagblad