Dagblad070 | Leyweg ligt zeker twee maanden op de schop

Leyweg ligt zeker twee maanden op de schop

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Opnieuw ligt een deel van Den Haag op de schop. De gemeente is begonnen met onderhoudswerkzaamheden op de Leyweg, tussen de Volendamlaan en de Escamplaan. De werkzaamheden duren naar verwachting tot en met vrijdag 6 juli. Het gaat om het opnieuw bestraten van de stroken tussen rijbaan en fietspad; het vernieuwen van het asfalt op de rijbaan; het verbreden van de vluchtheuvels ter hoogte van de zijstraten; het weghalen van één parkeerplaats (om ruimte te geven aan de boomwortels).

Fase 1 duurt tot en met 3 juni. Er zijn dan werkzaamheden aan de kant van de Laan van de Mensenrechten. Verkeer richting de Volendamlaan kan langzaam langs het werk rijden. Verkeer richting de Meppelweg wordt omgeleid. De rijrichting op het Castricumplein is omgedraaid. Bushalte 'Escamplaan' van lijn 23 vervalt, bij het Castricumplein komt een tijdelijke halte.

Fase 2 is van 4 juni tot en met 1 juli. Er zijn dan werkzaamheden aan de kant van de Edamstraat. Verkeer richting de Volendamlaan kan langzaam langs het werk rijden. Verkeer richting de Meppelweg wordt omgeleid. Bushalte 'Escamplaan' van lijn 23 vervalt, bij het Monnickendamplein komt een tijdelijke halte.

Fase 3 is van 2 tot en met 6 juli. Er zijn dan asfalteringswerkzaamheden. De rijbaan is afgesloten. Verkeer richting de Volendamlaan en bestemmingsverkeer wordt omgeleid. Bushalte 'Escamplaan' van lijn 23 vervalt, bij het Monnickendamplein komt een tijdelijke halte.


Foto: Digitaal Dagblad