Dagblad070 | Nieuw fietsviaduct over A4 bij Den Haag

Nieuw fietsviaduct over A4 bij Den Haag

mainImage

Er komt een nieuw fietsviaduct over de snelweg A4. Het is één van de nu nog ontbrekende schakels van de sterfietsroute Trekfietstracé.
Deze sterfietsroute verbindt Ypenburg met de Haagse binnenstad. Hierdoor kunnen fietsers met zo min mogelijk barrières, makkelijker en veiliger naar het centrum van Den Haag doortrappen. Door de plaatsing van een onderdeel van het fietsviaduct zal het verkeer in de avonden en nachten van donderdag 8 tot en met zeker zaterdagochtend 10 augustus in de avonden en nachten enig hinder ondervinden.
Het fietsviaduct komt te liggen tussen de opening in de geluidswal langs de A4 aan de zijde van Ypenburg in de wijk Bosweide en, aan de andere zijde van de A4, het golfterrein Leeuwenbergh.

Tijdens het plaatsen van het viaduct is het deel van de snelweg waarboven gewerkt wordt afgesloten. Om overlast voor het verkeer op de A4 zoveel mogelijk te beperken, wordt het werk 's avonds en 's nachts uitgevoerd.
Naar verwachting is het werk zaterdagochtend 10 augustus klaar. Mocht dit niet het geval zijn, dan wordt het werk alsnog afgemaakt op zaterdag 10 augustus vanaf 19.00 uur tot zondag 11 augustus 9.00 uur. Ook dan zijn de verbindingsbogen afgesloten en de hoofdrijbanen van de A4 beide open.