Dagblad070 | Onderzoek energie Regentesse- en Valkenboskwartier

Onderzoek energie Regentesse- en Valkenboskwartier

mainImage

Kopgroep2030, de Groene Regentes en Duurzaam Den Haag willen bewoners een platform geven om mee te denken en te werken. In de toekomst moet de stap worden gezet van het gebruik van fossiele energie naar het gebruiken van duurzame energie. Hierover wordt in de media en politiek veel geschreven en gezegd. Heb jij je wel eens afgevraagd wat dat voor jouw huis gaat betekenen? Zelf met zonnepanelen je eigen stroom opwekken is vrij simpel, maar de vraag hoe mensen in de toekomst met duurzame energie oude huizen warm krijgen en bedrijven draaiende houden is een stuk ingewikkelder.

Omdat dit voor iedereen een ingewikkeld vraagstuk is, zijn de Kopgroep2030, de Groene Regentes samen en Duurzaam Den Haag gestart met een onderzoek hoe de energievoorziening voor het Regentesse- en Valkenboskwartier eruit kan komen te zien. Met dit onderzoek geven zij bewoners en bedrijven in de wijk een platform om mee te denken en werken aan de energievoorziening van de toekomst. Het is een initiatief van bewoners uit de wijk, voor de wijk.

Het onderzoek wordt uitgevoerd in twee fasen:

Fase 1: het onderzoeken van de huidige ‘energiehuishouding’ van de wijk.
Fase 2: het komen tot een wijkenergieplan waarin we mogelijke oplossingen voor een duurzame energiehuishouding onderzoeken.
Het onderzoek is in twee fasen opgeknipt. 

Begin april worden de resultaten van de eerste fase van het onderzoek gepubliceerd en met de wijk gedeeld. In mei is er een bijeenkomst om de resultaten te bespreken, vragen te beantwoorden en bewoners of ondernemers mee te nemen in het traject voor fase 2.

Houd de kanalen van Kopgroep2030, de Groene Regentes en Duurzaam Den Haag in de gaten of stuur een mail naar kopgroep2030@gmail.com of info@groeneregentes.nl als je op de hoogte gehouden wil worden.