Dagblad070 | Opnieuw grote handhavingsactie Scheveningen-Haven

Opnieuw grote handhavingsactie Scheveningen-Haven

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Politie, brandweer, HTM, Stedin, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en meerdere teams van de gemeente hebben opnieuw een grote handhavingsactie gehouden in de Scheveningse Haven. Eind april scoorden zij een mega-buit. Ook deze keer werden misstanden aangetroffen. De diensten trokken signalen na van bewoners, ondernemers en professionals over overlast, misstanden en mogelijke criminaliteit. Dit soort acties zijn bedoeld om de leefbaarheid en veiligheid in wijken te verbeteren. Met name in de zomer neemt de overlast toe in en rondom de haven en worden dus vaker acties uitgevoerd.

De Haagse Pandbrigade controleerde 7 panden. Bij 6 woningen zijn uiteenlopende misstanden aangetroffen zoals illegale kamerverhuur, te hoge huurprijzen en achterstallig onderhoud. Het gemeentelijke Huurteam gaat deze huurders helpen en adviseren. Het horecateam bezocht 12 zaken. Daarvan waren 5 horecagelegenheden niet in orde.

De politie, Belastingzaken en een gemeentelijke team controleerden tijdens een verkeerscontrole tientallen voertuigen op de Vissershavenweg. De politie heeft 14 bekeuringen uitgedeeld, zoals voor rijden onder invloed of het niet houden aan de verkeersregels. Het gemeentelijk team heeft ruim 1000 kentekens gescand op het betalen van parkeergeld. Bij 94 voertuigen is geconstateerd dat zij niet hadden betaald. Zij krijgen een naheffing van ongeveer € 70 thuis. Belastingzaken controleerde op basis van kentekens de betaling van gemeentelijke belastingen. Ze vonden hierbij voor € 4973 aan openstaande rekeningen. 3 auto’s kregen een wielklem. De HTM heeft op diverse locaties de vervoersbewijzen gecontroleerd. 11 reizigers kregen een boete voor zwartrijden van € 55.


Foto: Digitaal Dagblad