Dagblad070 | Rode reclamemast naast de Pier wordt gesloopt
mainImage

Rode reclamemast naast de Pier wordt gesloopt

Afbeelding is niet meer beschikbaar
19 maart 2018, 10:29 uur
Bouw & Wonen

Reclamemast de Rode Toren, naast de Pier op Scheveningen, wordt dit jaar gesloopt en verwijderd. De mast ontsiert volgens de gemeente al langer het beeld op de boulevard. Voorheen werd de buitenruimte vooral 's avonds met lichtreclame belast. De verwijdering van de Rode Toren is een lang gekoesterde wens van omwonenden. De sloop van de reclamemast maakt onderdeel uit van de afspraken die worden gemaakt tussen de gemeente en de Pier over de toekomstvisie 2020-2025.

De gemeente wil investeren in het belang van de Pier als icoon voor Scheveningen en Den Haag. De eigenaren hebben aangegeven hieraan mee te werken door nieuwe plannen voor de toekomst op te stellen, samen met belanghebbenden en de gemeente.

Wethouder Boudewijn Revis (VVD; Buitenruimte: "In het eerste vijf-jarenplan voor de Pier hebben we de afspraak gemaakt dat het Stalen Eiland zou verdwijnen. Dat is gebeurd. Nu, in het tweede toekomstplan, hebben we de afspraak gemaakt dat de Rode Toren wordt weggehaald. Deze past bovendien niet meer bij alle ontwikkelingen in Scheveningen Bad, waar we de hele Noordboulevard en het plein voor het Kurhaus opknappen. Dat is er op gericht de kust weer aantrekkelijk te maken voor bewoners, ondernemers en toeristen. Zo verdwijnt er weer iets lelijks."


Foto: Digitaal Dagblad