Dagblad070 | Scheveningseveer kan weer tegen een stootje

Scheveningseveer kan weer tegen een stootje

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Samen met bewoners en ondernemers heeft stadsdeeldirecteur Centrum Marc Prins samen met Robert van Moorsel, voorzitter van de Stichting Bewonersorganisatie Archipel & Willemspark, gisteren de nieuwe kade tussen het gedeelte Mauritskade en de Hogewal, ook wel bekend als het Scheveningseveer, geopend. De kade is veiliger en mooier gemaakt.

Het afgelopen half jaar is de kademuur vervangen waardoor de doorstroming van het water is verbeterd. De opstapplek voor de rondvaartboten is vergroot en er is voor pleziervaart een aanlegplaats voor kort aanmeren gebouwd. Ook het trafohuisje op het Scheveningseveer krijgt een nieuwe uitstraling. Het idee van een ondernemer om het trafohuis te bestickeren met historische foto’s heeft de gemeente opgepakt en laten uitvoeren. Het huisje wordt de beelddrager van de geschiedenis over het Scheveningseveer.

Den Haag heeft veel bruggen en kademuren. De gemeente doet het onderhoud hiervan. Vanwege de veelal houten fundering zijn en worden in totaal 24 kademuren gerenoveerd en veiliger gemaakt voor zowel verkeer als waterhuishouding.

[caption id="attachment_17399" align="alignleft" width="900"] Stadsdeeldirecteur Centrum Marc Prins (links van de knop) heeft samen met Robert van Moorsel, voorzitter van de Stichting Bewonersorganisatie Archipel & Willemspark, op feestelijke wijze de nieuwe kade tussen het gedeelte Mauritskade en de Hogewal, ook wel bekend als het Scheveningseveer, geopend; foto's Emmy de Graaf[/caption]Foto: Digitaal Dagblad