Dagblad070 | 'Schilderswijk ruimt op' in maart van start

'Schilderswijk ruimt op' in maart van start

mainImage

Met de slogan: Schilderswijk ruimt op! gaat de actiemaand in maart bijna beginnen.

Waarom deze actie? 

Veel mensen uit de Schilderswijk willen hetzelfde: een schone en prettige buurt om in te wonen. Eerder organiseerden betrokken ouders van de Beatrixschool in samenwerking met Buurtversterking vanuit de Basisschool (BuBa) een themabijeenkomst over zwerfafval en plantten zij bloembollen op het schoolplein. Ook op andere plekken in de wijk lieten bewoners al zien dat ze het afval willen aanpakken, zoals de groep buurtvaders die een opruimactie organiseerde. 

Wat gaat er gebeuren?

Voorbeelden van activiteiten in de actiemaand zijn:

* Wekelijks gaan scholieren van de Johan de Witt samen met mensen van Den Haag Werkt de omgeving van de school aan het Vermeerpark opruimen.
* Jongeren maken onder leiding van Art-S-Cool een kunstwerk van zwerfafval: het Afvalmonster.
* Jongeren gaan de straat op om filmpjes te maken hoe je met je afval om gaat in de Schilderswijk.
* Als afsluiter van de campagne is er op 2 april de Opruimdag. Hier kunnen bewoners de spullen die ze niet meer gebruiken, inleveren of ruilen.

En wat kun jij doen?

Ook jij kunt een actie organiseren die past bij jouw organisatie. Alles is mogelijk. Ook als je nu al opruimacties organiseert, willen wij jouw activiteiten graag in het zonnetje zetten met Schilderswijk ruimt op! (https://www.schilderswijk.nl/…/doe-mee-met-de-schilderswij…/)

Deze campagne is ontstaan uit het initiatief van de bewoners en buurtpartners van het Frans Hals en Vermeerkwartier. Doe mee en maakt de Schilderswijk weer een stukje mooier.


Door: Zebrawelzijn Schilderswijk