Dagblad070 | Sportcampus genomineerd voor Beste Gebouw 2018

Sportcampus genomineerd voor Beste Gebouw 2018

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Sportcampus Zuiderpark is een van de negen gebouwen die genomineerd zijn voor de titel ‘BNA Beste Gebouw van het Jaar 2018’ van Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus.

Sportcampus Zuiderpark is een duurzaam ontwerp van FaulknerBrowns en richt zich op sportbeoefening, sportonderwijs en sportwetenschap. Het is ontstaan uit een samenwerking tussen de gemeente Den Haag, de Haagse Hogeschool en ROC Mondriaan. Het gebouw wordt gebruikt bij toonaangevende internationale sportevenementen, zoals de Grand Prix Judo of het DELA Beach Open. De sportcampus heeft een unieke strandsporthal. Sinds kort heeft het gebouw ook een Wall of Fame met namen van meer dan 160 bekende Haagse sportkampioenen.

Op 18 mei wordt de winnaar van de gebouwen-verkiezing bekend. De prijs BNA Beste Gebouw van het jaar wordt sinds 2006 uitgereikt door de branchevereniging en is bestemd voor architectenbureaus die opdrachtgevers en samenleving meerwaarde bieden. Recente winnaars waren onder meer de NS-stations van Breda en Rotterdam en parkeergarage Kustwerk Katwijk.


Foto: Digitaal Dagblad