Dagblad070 | Vastgoed Debat groot succes

Vastgoed Debat groot succes

mainImage

Het Meijs & Alink Vastgoed Debat was gisteravond in een bomvol Veur Theater een groot succes. Doordat de gasten op de Damlaan voor het Veur theater vast stonden, begon het debat iets later. Na het openingswoord van wethouder Astrid van Eekelen ging gespreksleider Bart Bakker met zijn sidekicks Benedikte Zijlstra (Meijs & Alink) en Marie Christine Veltkamp (GMW Advocaten) in op de laatste ontwikkelingen van de woningmarkt in Haaglanden. Voor de ruim honderd gasten gaven Nic Vrieselaar (Rabobank Research Wonen), Michel Zaadhof (NU Projectontwikkeling) en Teun Koek (Mall of The Netherlands) interessante presentaties.

Tevens gaven Rob Waaijer (Waaijer Projectrealisatie), Peter Hartevelt (voorzitter BBR), Bert Mooren (VNO NCW), Jan Kokje (NVM Haaglanden) en Jos de Jong (Provincie Zuid Holland) toelichtingen op de diverse projecten en de actualiteit rondom Vastgoedbranche in Haaglanden. Zij werden op het podium hierbij geflankeerd door de raadsleden Hans Peter Klazenga (GBLV), Walter van Steenis (GroenLinks Zoetermeer), Michael van der Snoek (LHN Zoetermeer), Roel van der Vlies (ZO! Zoetermeer), Peter van Dolen (D66 Leidschendam-Voorburg), Ron van Duffelen (CDA Leidschdam-Voorburg), Louise Kortman (VVD Leidschendam-Voorburg) en Mirjam Hermans (Rijswijks Belang). Ook waren de wethouders Astrid van Eekelen (VVD), Jan Willem Rouwendal (Christen Unie/SGP) en Armand van de Laar (D66) op het poium om in te gaan op vragen en zij gaven eveneens hun visie op bepaalde zaken. In de zaal zaten ondernemers, raadsleden, wethouders en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties. 

"We zijn overspoeld door positieve reacties", reageren organisator Bart Bakker en initiatiefneemster Benedikte Zijlstra, die op deze wijze haar maatschappelijke betrokkenheid met de aanzet tot dit debat. "De presentaties waren bijzonder interessant en de diverse reacties vanaf het podium en vanuit de zaal waren een perfecte aanvulling. Dank aan iedereen voor zijn komst, inzet en betrokkenheid. Erg mooi om te ervaren".

In de diverse edities van Voorburgs-Rijswijks-Zoetermeers en Dagblad070 wordt vandaag verder ingegaan op een aantal conclusies van het Vastgoed Debat.