Dagblad070 | Woningen Barnsteenhorst nu energiezuinig

Woningen Barnsteenhorst nu energiezuinig

mainImage

Omnia Wonen heeft de onderhoudswerkzaamheden aan de 140 appartementen aan de Barnsteenhorst in Den Haag onlangs afgerond. De vijf appartementencomplexen zitten aan de buitenkant weer goed in de verf en zijn flink duurzamer geworden. Extra isolatie, HR-glas en nieuwe cv-ketels zorgen er onder meer voor dat de 50 woningen nu uitkomen op energielabel B en 90 woningen zelfs energielabel A hebben gekregen. Maar nog belangrijker, de bewoners van de appartementen kunnen profiteren van lagere stookkosten.

Betaalbaar wonen

Omnia Wonen richt zich met de onderhoudswerkzaamheden op betaalbaar wonen, een belangrijk thema van de landelijk opererende woningcorporatie. Directeur-bestuurder Monique Govers licht toe: “Betaalbaar wonen gaat niet alleen om de huurprijs. Ook andere woonlasten, zoals de kosten voor energie doen er toe. Met de energetische verbeteringen aan de woningen beperken we de energievraag en daarmee de woonlasten van huurders.”

Meer grootonderhoud

Nu de werkzaamheden aan de Barnsteenhorst zijn afgerond, start Omnia Wonen binnenkort in Den Haag met het grootonderhoud aan 18 woningen aan de Woudenbergstraat en Rhenenstraat. Ook huurders van deze woningen zitten er straks weer warmpjes bij met een energielabel B. Omnia Wonen gaat vloeren en gevels isoleren, brengt HR++ glas aan en vervangt de algemene verlichting door LED. Ook de moederhaarden en geisers gaan eruit. Deze worden vervangen door een HR cv-installatie. Als het binnenwerk klaar is krijgt het buitenschilderwerk een opknapbeurt en voorziet de woningcorporatie de woningen van brandwerende voordeuren. De werkzaamheden duren tot eind november.