Onrust en steekpartij in Escamp na ruzie tussen groepen jongeren

3 January 2023, 19:38 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Politie Den Haag

De explosieve sfeer en een ingesteld samenscholingsverbod in stadsdeel Escamp in Den Haag zijn het gevolg van een reeks geweldsincidenten tussen jongeren uit de wijk.

Het zou gaan om een conflict tussen twee groepen jongeren met hoofdzakelijk een Syrische en Marokkaanse achtergrond. De politie en het Openbaar Ministerie willen uit onderzoeksbelang niets zeggen over de achtergrond van de verdachten en de jongeren die bij het grote conflict zijn betrokken.

Er zijn inmiddels drie gewelddadige confrontaties geweest. Drie tieners zijn aangehouden voor een zeer ernstige steekpartij, één daarvan is een 13-jarig jongetje. Dat melden meerdere bronnen rond het onderzoek naar de steekpartij in Den Haag aan De Telegraaf. De politie heeft ook een 32-jarige vrouw aangehouden

Het Openbaar Ministerie bevestigt dat een 13-jarige vastzit voor de steekpartij op 27 december in een buurtwinkel aan de Beresteinlaan. Er zouden meerdere, aan elkaar gerelateerde geweldsincidenten zijn geweest, waaronder gewelddadige confrontaties op een schoolplein en in een tram.

Drugs

Omroep West meldt dinsdag dat er drugs werden gedeald rond de buurtwinkel. Om "dreigende wanordelijkheden en verstoring van de openbare orde te voorkomen" heeft de politie de burgemeester verzocht om het samenscholingsverbod in te stellen. Dat blijft in ieder geval tot en met komende vrijdag van kracht.


Door: ANP/Redactie Dagblad070