mainImage

Bakkie Trots Award voor Haags maaltijdenproject Vers & Vrij

13 augustus 2022, 09:00 uur
Den Haag & Regio

Initiatiefneemster Arna van der Sloot van het Haagse project Vers & Vrij heeft een van de eerste vijf Bakkie Trots Awards gewonnen.

De prijzen werden uitgereikt door het bedrijf Bakkie Trots dat koffie- en theekopjes maakt van klei. De Awards zijn bedoeld als steun in de rug voor mensen en bedrijven die zich op een bijzondere manier inzetten voor anderen.

Arna van der Sloot zorgt met haar initiatief Vers & Vrij dat elke week zo'n 900 maaltijden gratis worden uitgedeeld aan mensen met een krappe beurs. Arna haalt het eten, samen met andere vrijwilligers, op bij verschillende horecagelegenheden in Den Haag. De bakjes met eten worden vervolgens verspreid via koelkasten die op locaties door de hele stad staan.

Tekst gaat door onder foto.

Andere winnaars

Arna heeft de award inmiddels opgedragen aan al haar vrijwilligers die elke dag helpen om de maaltijden op te halen en te verspreiden. “Als we iets winnen is voor ons allemaal.”

De andere Bakkie Trots Awards waren voor Plant A Friend, Fibershed, Voor Goed Agency en vader Alex, die door zijn dochter was genomineerd.