Brouwerij Kompaan start crowdfunding voor groei en verduurzaming

28 October 2023, 12:00 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Kompaan (Facebook)

De ondernemers achter Brouwerij Kompaan in Den Haag zijn een crowdfunding gestart. Met de financiering willen zij de brouwerij verder uitbouwen en het productieproces verduurzamen.

De brouwerij in de Binckhorst werd in 2012 opgericht door de vrienden Jasper Langbroek en Jeroen Ditmarsch. "We wilden Den Haag een brouwerij van formaat geven en dat is gelukt", zegt Jeroen Ditmarsch. "Onze bieren zijn verkrijgbaar in alle hoeken van het land en we hebben in 2022 zelfs een tweede bar geopend in de binnenstad van Den Haag.”

De ondernemers willen begin 2024 starten met de verduurzaming en verdere groei van de brouwerij. "Daarvoor hebben we nieuwe apparatuur nodig en zal het inpakken van de blikken moeten gebeuren met een semi-automatisch systeem”, legt Jasper Langbroek uit. "Daarnaast wordt een bootverbinding opgezet waarmee het mogelijk wordt om te pendelen tussen de twee horecazaken." De boten gaan vooral varen tijdens evenementen die de ondernemers gaan organiseren.

Tekst gaat door onder foto.

Foto: Kompaan (Facebook)

Crowdfunding 

Om de plannen uit te kunnen voeren, is financiering nodig. De ondernemers hebben ervoor gekozen om deze financiering op te halen via het platform CrowdAboutNow. "Op die manier worden de plannen gefinancierd door de eigen community in plaats van anonieme beleggers", zegt Langbroek. "We geloven in de kracht van de community en willen de mensen om ons heen graag betrekken bij onze plannen." Om alle plannen uit te kunnen voeren is 300.000 euro nodig.