Dagblad070 | De HTM Beachtram is zomers, muzikaal en je ruikt de zee
mainImage

De HTM Beachtram is zomers, muzikaal en je ruikt de zee

23 juli 2021, 13:41 uur
Den Haag & Regio

Op tramlijn 1 rijdt sinds donderdag de HTM Beachtram. Het is een tram vol beleving voor de reizigers. HTM heeft de buitenkant laten bestickeren met een vrolijk en opvallend strandtafereel met veel woordgrappen. In de tram zelf zijn vrolijke stickers aangebracht op vloeren, wanden en plafond. Er hangen verschillende posters met onder andere een waarop een QR code staat die je direct naar de Spotify zomerhitlijst leidt op je mobiele telefoon. In de Beachtram ruik je de zeelucht al, en worden de halteomroepen vooraf gegaan door zeegeluiden in combinatie met zomerse muziek.

Het begon allemaal met een idee van een van onze trambestuurders, Natalie Storm. “Om te zorgen dat mensen tijdens het meereizen vrolijk worden en met een goed gevoel uitstappen richting, huis, werk of school. Als de tram komt aanrijden moet je al kunnen zien dat het een vrolijke tram is.” Dat idee heeft HTM omarmd en heeft geleid tot de Beachtram.

HTM wil iedereen laten zien dat het leuk is om met bus of tram te reizen. Een belangrijk doel nu we nog steeds midden in de coronapandemie zitten. HTM wil haar reizigers, inwoners en bezoekers van de stad en Scheveningen een positief gevoel meegeven. En wat is mooier om dat te doen op oudste tramlijn van Nederland: tram 1 die dagelijks reizigers vervoert van en naar Scheveningen. Daarnaast is deze GTL-tram met het nummer 3126 ‘jarig’ dit jaar; maar liefst 30 jaar oud.

Aan de beachtram heeft HTM een fotowedstrijd gekoppeld. We dagen mensen uit om hun leukste strandfoto te delen op Facebook of Instagram met #beachtram. Deelnemers maken kans op twee tickets voor Madurodam, LEGOLAND Discovery Centre of SEA LIFE!

De Beachtram rijdt volgens dienstregeling tram 1. Door op www.ovzoeker.nl tram nummer 3126 in te toetsen kun je zien waar de beachtram op dat moment rijdt.


Foto: HTM