De Parade vol goede moed op weg naar Den Haag

3 July 2023, 08:00 uur
Den Haag & Regio
mainImage

Het reizend theaterfestival De Parade ontving de afgelopen tien dagen ruim 8.000 bezoekers. Samen kochten zij 10.500 theaterkaarten. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2022. De Parade reist nu door naar Den Haag, waar zij komende vrijdag haar poort opent in het Westbroekpark.

Op vrijdag 7 juli start De Parade in Den Haag. Het festival zet voor het tweede jaar op rij haar theatertenten maar liefst zeventien dagen (in plaats van tien) neer in het Westbroekpark. In deze dagen gaan meer dan 35 nieuwe Paradevoorstellingen in première.

De Parade opent op 7 juli met een speciale festivalcompilatie van The United Ukrainian Ballet Company. Dit gezelschap, opgericht in Den Haag door ballerina Igone de Jongh, bestaat uit Oekraïense dansers die worden opgevangen in Den Haag. De choreografie is in handen van Vladyslav Detiuchenko.

Op de Parade in het Westbroekpark spelen meerdere gezelschappen een thuiswedstrijd. Geboren Hagenaar Tarik Moree duikt met Tim Olivier Somer in de sprookjes van de Gebroeders Grimm. De Haagse Poezieboys maken samen met Joost Oomen een voorstelling naar het surrealistische toneelstuk Het Publiek van Federico García Lorca en de Haagse Patsy Kroonenberg speelt Totale Treurnis.