mainImage

Dit zijn de winnaars van de Haagse Persprijzen

13 mei 2022, 12:21 uur
Den Haag & Regio

De Haagse Persprijzen zijn dit jaar gewonnen door journalisten van de Volkskrant, AD Haagsche Courant en Den Haag FM. De onderscheidingen van de Stichting Luis in de Pels worden jaarlijks uitgereikt.

Volkskrant-journalist Robert van de Griend won de prijs voor zijn reportage ‘Achter de rommel rond deze Haagse afvalcontainer schuilen de problemen van de stad’, over de afvalproblematiek in Den Haag. Jean-Pierre Geelen, ook van de Volkskrant, kreeg een onderscheiding voor zijn verhaal over de redding van boekhandel Colette. Presentator Ivar Lingen (foto) van radiozender Den Haag FM won een Haagse Persprijs voor zijn politieke radioprogramma ‘Spuigasten’.

De Luis in de Pels, een onderscheiding voor de beste productie over het functioneren van de lokale Haagse democratie, ging naar Ilah Rubio en Jorina Haspels van AD Haagsche Courant voor hun artikel ‘Regels ruïneren menselijke maat’, over mensen die vermorzeld worden als gevolg van het star vasthouden aan regels door de gemeente en andere instanties.

Stadspenning

Donderdagavond werd nog een Haagse journalist in het zonnetje gezet. Maaike Kraaijeveld van de AD Haagsche Courant kreeg van burgemeester Jan van Zanen een stadspenning van de gemeente Den Haag. Kraaijeveld ging onlangs met pensioen.


Foto: Martijn Beekman