mainImage

Drie designprijzen voor megafietsenstalling bij CS

30 november 2021, 08:48 uur
Den Haag & Regio

De in april vorig jaar geopende fietsenstalling onder het Koningin Julianaplein bij station Den Haag Centraal heeft drie internationale designprijzen gewonnen.

De megastalling is de één na grootste van Nederland, Utrecht is groter, maar Den Haag wordt door de bijzondere glaswanden met afbeeldingen van iconische gebouwen wel ‘de mooiste in het land’ genoemd. In de stalling, die 42 miljoen euro kostte, kunnen ruim 8.000 fietsen worden geplaatst.

Architectenbureau Silo won drie Dezeen Awards voor de stalling: de Graphic Design of the Year 2021, de Design Project of the Year 2021 en de Civic and Cultural Interior of the Year 2021. De Awards worden uitgereikt door de populaire en invloedrijke architectuur- en designwebsite Dezeen.

Bij alle inzendingen werd niet alleen gekeken op deze mooi en innovatief zijn, maar ook of ze de gebruikers en het milieu ten goede te komen. De jury wordt gevormd door een internationaal panel van 75 toonaangevende personen uit de architectuur- en designwereld.

Tijdelijk gesloten

Overigens gaat de megafietsenkelder binnenkort alweer voor een jaar dicht, vanwege de bouw van de torens die er bovenop komen te staan. Vanwege de veiligheid is het niet verantwoord de stalling dan open te houden.


Foto: Silo