mainImage

Geld voor seniorenwoningen in strijd tegen wooncrisis

25 november 2021, 11:00 uur
Den Haag & Regio

De provincie Zuid-Holland zorgt met een investering van bijna 2,3 miljoen euro voor de versnelde bouw van ongeveer 750 seniorenwoningen binnen drie jaar.

De seniorenprojecten hebben allemaal een gemeenschappelijke ruimte, waarmee zij tegemoetkomen aan de behoefte van senioren aan ontmoeting en saamhorigheid. Veel senioren die naar de woningen doorstromen laten een gezinswoning achter. Dit biedt kansen voor jonge gezinnen, die nu vaak klem zitten op de woningmarkt.

De kosten van een gemeenschappelijke ruimte zijn vaak te hoog voor projecten in het betaalbare en sociale segment. De provincie heeft de subsidieregeling in september opengesteld om dit tekort te dekken.

De belangstelling was groot. Al binnen één dag waren er meer aanvragen dan budget. Alle aanvragen zijn inmiddels beoordeeld en beschikt: het gaat om 14 aanvragen voor projecten die variëren van 8 tot 180 woningen.

In Den Haag krijgt het project ‘Wonen met een plus’ van woonzorgcentrum Houthaghe ruim een ton subsidie. In het project komen 21 sociale huurwoningen.

 

 


Foto: Pixnio