mainImage

Gevluchte Oekraïense dansers openen festival De Parade Den Haag

28 juni 2022, 11:11 uur
Den Haag & Regio

Tijdens de officiële opening van het reizend theaterfestival De Parade op 1 juli in Den Haag wordt opgetreden door The United Ukrainian Ballet Company. Dit dansgezelschap wordt gevormd door gevluchte Oekraïense dansers die momenteel worden opgevangen in het voormalige gebouw van het Koninklijke Conservatorium.

The United Ukrainian Ballet Company bestaat inmiddels uit vijftig gevluchte Oekraïense solisten, ensembles, creatieven en technici. Zij openen De Parade met 'Dance of the Blessed Spirits', een choreografie uit 2000 van Hagenaar Thom Stuart. Hierin staan de dansers symbool voor vrijheid, eenheid en vrede. Als engelen op aarde brengen ze kalmte in onrustige tijden en zoeken ze naar harmonie.

Het reizend theaterfestival De Parade blijft dit jaar maar liefst 17 dagen in Den Haag, in plaats van de gebruikelijke 10. Het festival staat van vanaf komende vrijdag 1 juli tot en met zondag 17 juli in het Westbroekpark.

Tekst gaat door onder foto.

Theatertenten

Op De Parade spelen meer dan 80 theater-, dans-, en muziekvoorstellingen voor jong en oud in de theatertenten. De voorstellingen duren gemiddeld zo’n 30 minuten, waardoor mensen twee, drie of zelfs vier voorstellingen kunnen zien op een avond. Op het programma staan acts als Lucky Fonz III, Margôt Ros & Randy Fokke, Joost Oomen, Willie Darktrousers & De Poezieboys, Kiki Schippers en Steef de Jong.

Naast de avondvoorstellingen is er 's middags een uitgebreide KinderParade met theatervoorstellingen, muziekoptredens en workshops. Iedere avond spelen er twee live-bands, waar mensen gratis naartoe kunnen.


Foto: Rinus Sprong