mainImage

Grote actie tegen drugshandel en witwassen, 2 aanhoudingen

13 oktober 2021, 08:58 uur
Den Haag & Regio

Bij een grootschalige actie in Den Haag, Rijswijk, Rotterdam, Vlaardingen en Maassluis heeft de politie twee personen aangehouden voor drugshandel en witwassen.

De politie was het duo op het spoor gekomen door informatie voortkomende uit encryptie berichten. Uit onderzoek bleken zich meerdere personen bezig te houden met de handel in verdovende middelen en witwassen. Op dinsdag werden hiervoor een vrouw in Rotterdam en een man in Rijswijk aanhouden.

Verder bleek dat dertien locaties in de regio betrokken waren bij de drugshandel. Rechercheurs hebben deze woningen, bedrijfspanden en garages uitgebreid doorzocht.

Er werden twee vuurwapens, grote hoeveelheden contant geld en verdovende middelen aangetroffen. Ook werd beslag gelegd op onroerend goed en werden auto’s met verborgen ruimtes aangetroffen. Deze auto’s en motoren werden inbeslaggenomen.

De twee verdachten zitten op dit moment vast en zullen worden gehoord. Het onderzoek is nog in volle gang en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.


Foto: Politie