mainImage

Haagse gebouwen oranje: tegen geweld tegen vrouwen

25 november 2021, 19:33 uur
Den Haag & Regio

In ongeveer 200 Nederlandse gemeenten kleuren vandaag bijzondere gebouwen en stadhuizen oranje. Daarmee ondersteunen zij de wereldwijde campagne Orange The World van de Verenigde Naties.

In Den Haag doen onder meer het stadhuis aan het Spui, het Provinciehuis aan de Zuid-Hollandlaan en het Koorenhuis aan de Prinsegracht mee. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige, geweldloze toekomst voor alle vrouwen en meisjes ter wereld.

De campagne Orange the World start op de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen (25 november) en loopt tot en met de internationale dag voor de rechten van de mens (10 december). Tijdens de campagne wordt over de hele wereld gedemonstreerd tegen geweld tegen vrouwen. Wereldwijd doen over de 100 landen mee. Zondag staat een demonstratie gepland in het Westerpark in Amsterdam.

Sinds 2016 doet ook Nederland mee met de campagne. De boodschap dat geweld tegen vrouwen onacceptabel is wordt in alle delen van Nederland uitgedragen, van Groningen tot Zeeland en van Noord-Holland tot Brabant. Samen met provincies, gemeenten en maatschappelijke organisaties worden zo meer dan twee miljoen mensen bereikt. 


Foto: Provincie Zuid-Holland