Haagse veiling voor Poolse Serious Request levert 2 ton op

30 January 2023, 09:55 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Adrian Krac

De Haagse veiling voor de Poolse inzamelingsactie The Great Orchestra of Christmas Charity heeft afgelopen zondag ruim 200.000 euro opgebracht. Jaarlijks worden er door Polen in binnen- en buitenland miljoenen euro’s ingezameld om zieke kinderen te kunnen helpen. Ook Den Haag deed dit jaar mee aan de actie. Het geld komt ten goede aan medische apparatuur en medicijnen.

De veiling in Den Haag werd medegeorganiseerd door Kris Florek, een Poolse ondernemer die al jaren in Nederland woont. Onder de geveilde items zaten onder meer een gesigneerde oranje bal van Giovanni van Bronckhorst, een shirt van Feyenoord-speler Sebastian Szymanski en voetbalschoenen van Heerenveen-voetballer Pawel Bochniewicz. Ook een gesigneerde biografie van Lech Walesa ging onder de hamer.

“Het is fantastisch om te zien dat zoveel mensen bereid zijn iets te doen voor dit goede doel," zegt Florek. "Elke Pool ter wereld kent The Great Orchestra of Christmas Charity. Daarom ben ik trots dat ook zoveel mensen interesse hebben getoond in deze Nederlandse editie en dit geld hebben we weten op te halen voor het goede doel, vooral via de spullen die vanuit heel Nederland ter beschikking zijn gesteld.”

Tekst gaat door onder foto.

35 miljoen euro

De opbrengst van de veiling in Den Haag wordt overgemaakt aan de organisatie in Polen. Die maakt over twee weken de totale opbrengst van de actie bekend. Maandagochtend stond de tussenstand op ongeveer 35 miljoen euro.