Dagblad070 | Huizen Jan van der Heijdenstraat na gasexplosie herbouwd
mainImage

Huizen Jan van der Heijdenstraat na gasexplosie herbouwd

Foto: District 8
7 april 2021, 10:56 uur
Den Haag & Regio

De woningen aan de Haagse Jan van der Heijdenstraat die tijdens de explosie van januari 2019 onherstelbaar werden beschadigd, worden nog voor de zomer herbouwd, aldus Omroep West op haar website. De (her)bouw is inmiddels begonnen.

Bij de gasexplosie in het Haagse Laakkwartier op zondag 27 januari 2019 raakten tien mensen gewond. Drie woningen werden compleet verwoest, zes naastgelegen huizen liepen flinke schade op. De explosie werd veroorzaakt door een scheur in een grijs gietijzeren gasleiding, concludeerde het Staatstoezicht op de Mijnen na onderzoek.

Na de explosie ontstond ook discussie over de gasleidingen. Het bleek dat in heel Nederland nog duizenden kilometers aan oudere gietijzeren gasleidingen liggen, van het type dat ook in de Jan van der Heijdenstraat lag. In 2020 is binnen de Haagse gemeentegrenzen al bijna twintig kilometer leiding vervangen. Omdat er hier ongeveer 211 kilometer aan oude leidingen lagen, moet er nog 186 kilometer worden aangepakt. Stedin denkt dit ook in 2028 klaar te hebben.

Bron: Omroep West


Foto: Digitaal Dagblad