mainImage

Illegale prostitutie in drie massagesalons in Den Haag

7 december 2022, 13:48 uur
Den Haag & Regio

Bij een controle door de forensische opsporing zijn in drie Haagse massagesalons spermasporen gevonden. Een signaal dat duidt op illegale prostitutie.

Dinsdag voerde het Haags Economisch Interventie Team (HEIT) controles uit bij vier massagesalons. Die bieden op papier reguliere massages aan en hebben geen vergunning voor het verlenen van seksuele diensten. Toch waren er bij het HEIT signalen bekend over seksuele handelingen tegen betaling.

Op basis van deze signalen werden sporen afgenomen door de forensische opsporing. Daarnaast werden gesprekken gevoerd met de eigenaar en medewerkers van de ondernemingen om te bezien of er sprake is van niet vergunde seksuele diensten of signalen die duiden op uitbuiting.

Tekst gaat door onder foto

Sluiting salons

In drie van de vier ondernemingen werden inderdaad spermasporen aangetroffen. Die worden verder geanalyseerd om vast te stellen of ze afkomstig zijn van meerdere mannen. Als dat het geval is kan de gemeente bestuursrechtelijke maatregelen nemen tegen de salons, zoals sluiting.

In één van de ondernemingen werd in een kelder een slaaplocatie aangetroffen. In een andere salon werd een compleet woonverblijf aangetroffen met een tweepersoonsbed en keuken. Het is niet toegestaan om in deze onderneming te wonen. De gemeente doet daarom nader onderzoek naar het gebruik en het bestemmingsplan.


Foto: Pixahive