Jaarlijkse Kinderpostzegelactie gestart in Legoland Scheveningen

27 September 2023, 18:42 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Barbara Kieboom

Presentator en ondernemer Olcay Gulsen en radio-dj en kunstenaar Ruud de Wild hebben woensdag in Den Haag het startsein gegeven voor de 75e kinderpostzegelactieweek. In Legoland Discovery Centre Scheveningen deden zij de eerste bestelling.

Kinderpostzegels steunt dit jaar, met het thema ‘Laat ieder kind meedoen’, de steeds grotere groep kinderen die aan de zijlijn staan door problemen thuis. Vanaf vandaag gaan 130.000 basisschoolkinderen van deur tot deur om deze kinderen te helpen. De actieweek loopt tot en met woensdag 4 oktober.

Voordat Gulsen en De Wild hun bestelling konden plaatsen, voltooiden zij eerst samen met kinderen van Kindcentrum Balans uit Den Haag een levensgroot kinderpostzegelvel van zo'n 17.000 legosteentjes. Dat postzegelvel werd de afgelopen weken gebouwd door basisschoolleerlingen uit heel Nederland.

Tekst gaat door onder foto.

Foto: Barbara Kieboom

Isolement

"Fantastisch om te zien dat we allemaal, letterlijk en figuurlijk, een steentje kunnen bijdragen om ieder kind te laten meedoen”, aldus Olcay Gulsen. "Het thema ‘Laat ieder kind meedoen’ gaat me persoonlijk aan het hart. Ik weet hoe het is om als kind te maken te krijgen met problemen thuis. Je komt in een isolement terecht, en op school kun je je hoofd er niet bij houden. Ik vind het dan ook ontzettend belangrijk dat er steun is voor deze kinderen. Zodat ook zij weer kunnen meedoen."