mainImage

Joris Wijsmuller wordt directeur van stichting Duurzaam Den Haag

25 mei 2022, 11:12 uur
Den Haag & Regio

Joris Wijsmuller start per 1 juni als directeur-bestuurder bij Duurzaam Den Haag en het Klimaatfonds. Hij volgt daarmee Heleen Weening op, die na acht jaar haar functie als directeur-bestuurder neerlegt.

Als gemeenteraadslid en later als wethouder Duurzaamheid nam Wijsmuller al vaak deel aan activiteiten van Duurzaam Den Haag. "Deze stichting zet zich volop in voor bewonersparticipatie, en dat heb ik zelf ook altijd gedaan", aldus WIjsmuller. "Ik ben super blij dat ik nu vanuit deze nieuwe rol een bijdrage hieraan mag leveren."

Vertrekkend directeur Heleen Weening is blij met haar opvolger. "Joris is een echte Haagse Krach man, die Duurzaam Den Haag vanaf het begin een warm hart toedraagt. Hij sluit met al zijn ervaringen goed aan bij de club zoals ik die in de afgelopen jaren heb ontwikkeld: met aandacht voor thema’s als burgerkracht, klimaatadaptatie en energie. Het is gewoon een hele leuke man, een fijn mens. Ik draag met veel vertrouwen het stokje aan hem over.”

Burgerkracht

Duurzaam Den Haag is actief op het gebied van bewonersparticipatie bij de vormgeving en uitvoering van de energietransitie, het klimaatadaptief maken van de stad en het stimuleren van bewoners door het activeren, versterken en organiseren van burgerkracht. Het Klimaatfonds wordt eveneens bestuurd door de directeur-bestuurder van Duurzaam Den Haag. Deze stichting levert een bijdrage aan zichtbaar lokaal klimaatbeleid. Met tastbare projecten wordt de klimaatvriendelijkheid van bedrijven en organisaties lokaal zichtbaar. 


Foto: Duurzaam Den Haag