mainImage

Loper Oude Centrum: meest geslaagde herinrichting

4 september 2020, 14:12 uur
Den Haag & Regio

De vakjury van de Haagse Openbareruimte Prijs vindt unaniem dat de Loper Oude Centrum in de stad de meest geslaagde aanpak van de openbare ruimte is. Zij vindt dat de route met een geraffineerd ontwerp buurten met elkaar verbindt, zo blijkt uit de bekendmaking van de winnaar vrijdag.

Van de ruim 1500 Hagenaars die hun stem uitbrachten op de vijf genomineerde locaties, koos een meerderheid voor Buitenplaats Ockenburgh als winnaar van de publieksprijs. Tijden de bekendmaking van de winnaars prees wethouder Hilbert Bredemeijer de inzet van vrijwilligers in de tuin van de buitenplaats.

Den Haag is de eerste stad in Nederland die een prijs kent voor de best heringerichte openbare ruimte. Ontwerpers, opdrachtgevers en bewoners zonden in totaal 29 'prachtige' plekken in. Uit die longlist selecteerde de jury eerst 5 locaties, en koos uit dat vijftal de Loper als winnaar. 

De nominaties waren de Wijkpark de Horst (ontwerp BoschSlabbers), Pleinen Bezuidenhout-Oost (Ingenieursbureau Den Haag), Wijkpark de Verademing (Omwonenden, gebruikers en Ingenieursbureau Den Haag), Buitenplaats Ockenburgh (Tuinontwerper Arina Keijzer), Loper Oude Centrum (Ingenieursbureau Den Haag).

 

 

 


Foto: Foto Christian vd Kooy