mainImage

'Maak horrorkruising Zevensprong in Den Haag ondergronds'

Richard de Mos.
12 juni 2022, 15:43 uur
Den Haag & Regio, Politiek

In reactie over het feit dat Hagenezen zich al jaren groen en geel ergeren aan de Zevensprong stelt Hart voor Den Haag voorman Richard de Mos dat er ein-de-lijk wat moet gebeuren bij het overbelaste kruispunt waar zeven drukke verkeersaders bij elkaar komen, waaronder de Loosduinseweg, de Regentesselaan en de Paul Krugerlaan. 

“De boel loopt totaal vast en we moeten in ondergrondse oplossingen gaan denken” aldus Richard de Mos die het ronduit stuitend vindt dat de gemeente maar niet in gesprek wil met Maasbach om tot een oplossing te komen. 

De kerkelijke instelling - die daar veel grond bezit - zou graag naar een andere locatie willen verhuizen. Volgens David Maasbach staan ontwikkelaars te popelen om de Zevenspronglocatie te herontwikkelen met de bouw van bijna 2400 woningen, is er interesse van grote landelijke retailketens en kan er een grote ondergrondse parkeergarage komen. Een lagere parkeerdruk is geen overbodige luxe, ondanks de parkeertarieven kent dit deel van de stad de hoogste parkeerdruk van Nederland. 

“Bij deze ontwikkelingen kan het kruispunt meteen ondergronds,” aldus De Mos die het van onbehoorlijk bestuur vindt getuigen dat Maasbach al jaren niets terugkrijgt aan reacties bij zijn verwoede pogingen om met bestuurders van deze stad in gesprek te komen.

De Mos roept de onderhandelende partijen op om de herontwikkeling van de Zevensprong mee te nemen in het coalitieakkoord. 
“2400 woningen en een ondergrondse oplossing voor het vele verkeer zijn toch niet voor poes zou ik zeggen”, aldus De Mos die ook opheldering wil over geldverkwisterij en visieloosheid bij zogenaamde opknapbeurt Zevensprong.  “Zonder overleg met bewoners en ondernemers is daar fors geïnvesteerd, maar is het verkeersprobleem niet opgelost. Op zulk beleid zit niemand te wachten.”