Nieuwbouw KNRM Scheveningen en Simonis gereed

23 September 2022, 19:00 uur
Den Haag & Regio
mainImage

Op het Noordelijk Havenhoofd in Scheveningen zijn het nieuwe boothuis voor de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) en de naastgelegen Vishandel Simonis opgeleverd en overgedragen aan de nieuwe eigenaren. De nieuwbouw zal begin volgend jaar door KNRM en Simonis in gebruik worden genomen. 

Het Noordelijk Havenhoofd ondergaat een metamorfose, om de maritieme industrie in de haven ruimte te geven en om de Scheveningse boulevard als toeristische trekpleister te versterken. De gebiedsontwikkeling omvat de herinrichting van het gebied en de ontwikkeling van meerdere nieuwbouwplannen, waaronder een parkeergarage in het duin, een hotel, bedrijfsruimten, een nieuw boothuis voor de KNRM en verder horeca, recreatievoorzieningen en appartementen.

De nieuwbouw voor de KNRM en Simonis sluit naadloos aan bij het gebouw van de Visafslag erachter.

Tekst gaat door onder foto.

Donatie

Met het nieuwe boothuis krijgen de KNRM en horecaonderneming Simonis allebei een nieuwe huisvesting. Voor de KNRM betekent dit vervanging van de verouderde huisvesting op het Noordelijk Havenhoofd en voor Simonis uitbreiding met een nieuwe horeca-formule.

De nieuwbouw is in opdracht van VolkerWessels Vastgoed gerealiseerd door Systabo. Bij de oplevering werd de KNRM verrast met een donatie van 5.000 euro.