Dagblad070 | Nieuwe Cromvlietpark in Laak parel voor bewoners
mainImage

Nieuwe Cromvlietpark in Laak parel voor bewoners

11 juni 2021, 12:20 uur
Den Haag & Regio

Door klimaatverandering moeten we ons voorbereiden op hevige regen, hete zomers en droogte. In het nieuwe wijkpark Cromvliet in het Haagse Laak krijgt hitte minder kans door meer groen en wordt de regen in een ondergrondse waterbuffer opgevangen. Maar het is vooral een fijne plek voor en door bewoners.

Er heerst een serene rust in de ochtend. De stilte wordt doorbroken door een loeiende koe. Zijn lange boeeeee galmt over het wijkpark. De bewoners rond het park zijn inmiddels aan dit landelijke geluid van de kinderboerderij gewend. Iets verderop geeft een bewoner zijn moestuintje water. De bonen gaan goed en ook de courgette laat zich zien.

Hoe anders is het ’s middags na schooltijd. Kinderen staan rijen dik voor de speeltoestellen. Vrouwen zitten, zonnebloemen pellend, op de zitranden te kletsen. Mannen wandelen door het park, tieners voetballen in de kooi of zitten aan de waterkant te picknicken. “Het park is voor alle leeftijden leuk en verbindt mensen met elkaar”, zegt Tahira Abdoella. Ze woont al 40 jaar in stadsdeel Laak en zat in het bestuur van de bewonersorganisatie.

Ze is blij met het nieuwe park aan het Cromvlietplein. Van stenen en hekken naar knusse zitjes, wandelpaden en veel groen. “Ik ben er zo trots op. Het vroegere park was rechthoekig en somber. Het leefde niet. Je kon er eigenlijk alleen omheen lopen. Nu kun je er doorheen lopen. Het is een overzichtelijke en open en warme ontmoetingsplek. Het groene hart van de wijk waar we zuurstof krijgen”, zegt Tahira.

Kijk hier verder voor meer informatie.