Nieuwe voorzitter RvC Staedion: Paul ten Kroode

30 January 2023, 16:14 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Staedion

Paul ten Kroode is benoemd als nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van woningcorporatie Staedion in Den Haag.

“Gelet op zijn ruime ervaring met gebiedsontwikkeling, vastgoed, bouw, infra, energie, water en installatietechniek ziet Staedion in hem een zeer waardevolle aanvulling op de RvC”, schrijft de woningcorporatie in een verklaring.

Sinds 2021 is Ten Kroode actief als interim-manager en adviseur. Daarvoor werkte hij bij verschillende bedrijven zoals Sweco (voorheen Grontmij) en Syntens. De 61-jarige Ten Kroode is verder maatschappelijk betrokken via een aantal nevenfuncties op het vlak van duurzaamheid, circulaire economie, digitalisering en sociaal ondernemerschap.

Leefbaarheid

Ten Kroode: “Staedion lijkt mij een prachtige organisatie met twee belangrijke doelstellingen voor de komende tijd: een significante bijdrage leveren aan de woningbouwopgave en het verbeteren van de leefbaarheid van wijken. Dit zijn grote, maatschappelijke opgaven. Ik hoop met mijn achtergrond en ervaring, en affiniteit met volkshuisvesting een wezenlijke bijdrage te leveren aan het behalen van de doelstellingen.”

De RvC van Staedion bestaat nu uit: Paul ten Kroode, Cindy Rombouts, Boban Vukicevic, Anja van Gorsel, Marleen Hermans en Roel Steenbeek. Ten Kroode volgt Leonard Kok op, die actief was tot september 2022.