mainImage

Nominaties Haagse Popprijzen bekend, stemmen kan nu

27 september 2022, 11:00 uur
Den Haag & Regio

Tijdens de Haagse Popweek worden vijf muziekprijzen uitgereikt aan Haagse acts. Tot en met komende zondag kan worden gestemd voor de vier publieksprijzen.

Van 14 tot en met 22 oktober staat Den Haag volledig in het teken van Haagse muziek en muzikanten. Er zijn tientallen optredens, workshops, demo-panels, talentenavonden, speeddates met muziekprofessionals en de uitreiking van de Haagse Popprijzen.

Onder meer het festival The Life I Live (foto onder) en de bands Goldband (foto boven), Son Mieux en Di-rect maken kans op een publiekprijs. De winnaar van Dé Haagse Popprijs, voor de Haagse act die nationaal of internationaal het meeste impact heeft gehad, wordt bepaald door muziekprofessionals uit de Haagse popscene.

Tekst gaat door onder foto.

Nominaties

Kanshebbers op de Popprijs voor de beste Haagse release zijn De Schuurman, Goldband, Kevv, Neomi, Ome Guus, Son Mieux, The Klittens en Wodan Boys.

Genomineerd voor de Popprijs voor het beste Haagse initiatief zijn De Samenscholing, Future Intel, Haags Veld op Parkpop, Litt Events, Sounds on Saturday, The Life I Live en Vijf Vier.

Genomineerd voor de beste Haagse videoclip zijn De Kraaien, Di-rect, Goldband, Hsprty, Prins S. en De Geit, The Indien en The Klittens.

De Music Support Award gaat naar één van deze acts: Ava Nova, Fuzzy Teeth, Hsprty, Movnt Olympvs, Prins S. en De Geit, Silver Lake, Supersonic Blues en Wodan Boys.