mainImage

Omwonenden Copernicusplein tegen opheffen halte tramlijn 12

12 augustus 2022, 10:23 uur
Den Haag & Regio

Buurtbewoners op en rond het Copernicusplein in Den Haag zijn een petitie gestart waarin wordt gepleit voor het behoud van de tramhalte voor lijn 12 op het plein.

Het traject van de tramlijn wordt in Regentesse-Valkenbos op meerdere plekken aangepast in verband met de komst van de nieuwe bredere trams. In de plannen verdwijnen twee haltes: halte Copernicusplein en halte Fahrenheitstraat.

De halte Fahrenheitstraat verhuist naar de Laan van Meerdervoort. Volgens omwonenden is dat te begrijpen, omdat op de plek waar de halte nu is, er geen ruimte is voor een verbrede halte voor de lage vloertram.

TU Delft

Maar bij de halte Copernicusplein, die vanwege bezuinigingen al eerder buiten gebruik was gesteld, zou dit volgens de bewoners wel kunnen. Via contacten met de TU Delft werd een ontwerp gemaakt, maar het stadsbestuur wilde niet ingaan op het verzoek, omdat volgens de gemeente uit onderzoek juist bleek dat een aangepaste halte daar niet kan.

De bewoners zijn daarom een petitie gestart in de hoop de gemeente alsnog op andere gedachten te kunnen brengen. Deze kan online worden ondertekend en in het pand van WijWeimar aan de Weimarstraat. Inmiddels hebben 150 buurtbewoners de petitie ondertekend.