Opknappen Utrechtsebaan niet klaar, maar wel weer volledig open

23 June 2022, 08:59 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Gemeente Den Haag

In de nacht van vrijdag op zaterdag 25 juni gaat de Utrechtsebaan weer open voor al het verkeer. Wel zijn er nog enkele afrondende werkzaamheden die in de loop van dit jaar worden afgewerkt.

De afgelopen maanden kreeg de Utrechtsebaan, voor de eerste maal sinds de weg in 1976 werd geopend, een grote onderhoudsbeurt. Dat was geen gemakkelijke klus. Door de verdiepte ligging van de weg ligt het asfalt in een betonnen bak. Deze betonnen ondergrond en wanden zijn inmiddels gerenoveerd. Ook de middenberm, verkeerstechnische installaties en het asfalt zijn vernieuwd.

In totaal duurde de renovatie van de Utrechtsebaan ruim vijf maanden. Daarbij kon het verkeer altijd via de Utrechtsebaan de stad in. Het verkeer de stad uit werd onder andere omgeleid via de Rotterdamsebaan.

Afrondende werkzaamheden

Weggebruikers die de komende tijd over de weg rijden, zullen zien dat nog niet alle onderdelen van de weg volledig zijn afgewerkt. Zo is nog niet overal de nieuwe lichte coating aangebracht op de wanden. Ook afrit 3 moet nog onderhanden genomen worden. Omdat deze openstaande taken geen gevolgen hebben voor de veiligheid van de weggebruikers, hecht de gemeente er veel waarde aan om de weg nu te openen en de restpunten in de loop van het jaar af te ronden. 

Het eerste restpunt, het aanbrengen van de nieuwe coating, wordt direct de komende twee weken aangepakt. Tot en met medio juli wordt in de doordeweekse nachten één rijstrook van de Utrechtsebaan afgesloten.