mainImage

Oproep gemeente: Koop cadeaus bij lokale ondernemers

24 november 2021, 21:07 uur
Den Haag & Regio

De gemeente Den Haag gaat met de campagne ‘Den Haag pakt je in’ mensen oproepen om hun Sinterklaas- en kerstcadeaus vooral bij lokale ondernemers te kopen.

“De lokale boekhandel, kledingwinkel of groenteboer geven de Haagse winkelgebieden en wijken veel kleur”, zegt wethouder Saskia Bruines van Economie. “De winkelstraten met veel variatie en unieke producten zijn een aanwinst voor onze stad. Op deze plekken kent de lokale ondernemer z’n klanten goed en is er net meer tijd voor persoonlijk advies.” Bruines startte de campagne bij Stokstaart, een duurzame kinderboeken- en kledingwinkel in de Weimarstraat. 

Toch doen steeds meer mensen hun aankopen online. Corona heeft deze ontwikkeling versneld, waardoor het voor lokale ondernemers soms moeilijk is hun hoofd boven water te houden.

Het Haags Retailpunt ontwikkelde de campagne in opdracht van de gemeente Den Haag. De foto’s van ondernemers uit vijftien winkelgebieden zijn vanaf nu tot kerst te zien op allerlei plekken in de stad.

Promotiepakket

Ondernemers kunnen gratis promotiemateriaal van ‘Den Haag pakt je in‘ bestellen via Denhaagpaktjein.nl. Dit zijn bijvoorbeeld stickers voor de winkelruit, posters, social media-formats en cadeau-stickers. De beschikbare hoeveelheid promotiemiddelen is beperkt dus op is op.


Foto: Gemeente Den Haag