mainImage

Stille tocht voor slachtoffer tramincident Ypenburg

22 oktober 2021, 12:31 uur
Den Haag & Regio

De stichting Samen Onze Solidariteit (SOS) wil volgende week zaterdag in Den Haag een stille tocht houden voor de 39-jarige Poolse man die maandag om het leven kwam toen hij in de Haagse wijk Ypenburg voor een tram viel. De man werd mogelijk geduwd. Een 15-jarige Hagenaar is daarvoor opgepakt.

SOS biedt hulp aan arbeidsmigranten uit Midden- en Oost-Europa.

De tocht start zaterdag 30 oktober bij de Poolse ambassade. Secretaris Hero Brinkman van SOS is daarover nog in overleg. De gemeente Den Haag moet nog toestemming geven voor de tocht, die om 16.00 uur begint. Brinkman verwacht veel deelnemers. "De kwestie leeft enorm in de Poolse gemeenschap. En ook onder bewoners van Ypenburg, want die hebben al heel lang last van een groep vervelende hangjongeren", zegt hij.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de 15-jarige jongen ervan dat hij de Pool heeft geduwd, waardoor deze onder een tram terecht kwam. Dat zou gebeurd zijn nadat de Pool een groepje jongens meermalen opzocht. De 15-jarige moet vrijdag voor de rechter-commissaris verschijnen. Twee andere jongens van 15 en 18 jaar zijn donderdag op vrije voeten gesteld. Het OM verdenkt die twee van het achterlaten van een hulpbehoevend persoon.


Foto: ANP