mainImage

Straatmuzikant Chuck Deely opnieuw geëerd met festival

4 augustus 2022, 08:42 uur
Den Haag & Regio

De in 2017 overleden Haagse straatmuzikant Chuck Deely wordt op zondag 28 augustus 2022 opnieuw geëerd met een naar hem vernoemd gratis toegankelijk festival in de Haagse binnenstad: The Streets of Chuck Deely.

De artiesten treden op volgens de regels die gelden voor straatmuzikanten in Den Haag: de akoestische optredens vinden verspreid over de hele binnenstad plaats, er treden geen grote groepen op, het geluidsvolume blijft laag en de acts staan niet langer dan 30 minuten op dezelfde plek.

Volgens organisator Robert-Jan Rueb van de R.G. Ruijs Stichting wordt op deze manier het meest recht gedaan aan de nalatenschap van Chuck Deely. “Ook bij hem ging het puur om de muziek. Chuck kreeg ooit van de burgemeester van Den Haag als enige straatmuzikant een vergunning voor het leven. Inmiddels zijn straatmuzikanten weer gewoon toegestaan in Den Haag, maar dan wel binnen enkele beperkende regels. Dat het verbod op straatmuzikanten in Den Haag is opgeheven, was mede het gevolg van de eerste editie van The Streets Of Chuck Deely, dus het leek ons niet meer dan gepast om het festival op deze manier te houden.”

Tekst gaat door onder illustratie.

Artiesten

Op zondag 28 augustus zijn er tussen 13.00 en 17.00 uur optredens van Alexander Franken, Beate Loonstra, Capti Rando, Cookhouse, Doolaard, Duo Heer Halewijn, Elizabeth Fadel & Floor Polder, Fadopelos2, Falcon Forest, Göksel Yilmaz, Kopsmart, Los Mezcales, Luca Warmer & Paulinho Paes, Mark Indigo, Melanie Ryan, Sekou Dioubate ft. Michiel Moerkerk & Satindra Kalpoe, Omar Ka Trio, Tess Merlot Trio, The Streetbeat Empire Quartet en Triootje Kiers.

Chuck Deely Award

Het festival sluit om 17.15 uur af met de uitreiking van de Chuck Deely Award (een replica van het beeldwerk van kunstenaar Vincent de Kievit) voor de beste act van het festival en de Chuck Deely Aanmoedigingsprijs voor het meestbelovende nieuwe talent.