Dagblad070 | Tango opent elektrisch laadstation in Den Haag
mainImage

Tango opent elektrisch laadstation in Den Haag

foto: Tango
8 april 2021, 10:00 uur
Den Haag & Regio

Tango opende woensdag in Den Haag een nieuw elektrisch laadstation. Vanaf nu is het mogelijk om aan de Prinses Beatrixlaan in Bezuidenhout je elektrische auto razendsnel op te laden aan één van de snellaadpunten. Het nieuwe tankstation, de tweede locatie naast de Waldorpstraat, is in de afgelopen maanden omgebouwd van een bemand station naar een onbemande Tango. Uniek op deze locatie is tevens de beschikbaarheid van het product AdBlue.

Snel, veilig en duurzaam
Business Developer E-mobility bij Q8 Willem van Breugel: “Vorig jaar zijn wij begonnen met het openen van de eerste elektrische laadstations in Nederland. Met de opening van dit station in Den Haag bieden we nu ook in de Randstad snellaadpunten en op termijn zullen er nog veel meer elektrische laadstations volgen. Zo verbreden wij ons mobiliteitsaanbod stap voor stap.”

Bij het omgebouwde Tango-station, nabij de Laan van Nieuw Oost-Indië, zijn de elektrische laders onder een luifel met 66 zonnepanelen geplaatst zodat klanten hetzelfde vertrouwde gevoel behouden bij het opladen van hun elektrische auto: simpel, schoon, snel en safe. De laadpalen op het station hebben een vermogen van 160 kW. Binnen 15 minuten kun je hiermee tot 200 kilometer bereik bijladen. De Tango electric app en laadpas zorgen daarnaast voor toegang tot 42.000 laders in Nederland en 65.000 in heel Europa. Dit netwerk zal in de toekomst ook verder groeien.

Eerste Tango locatie met AdBlue
De locatie in het Bezuidenhout is het eerste Tango-station in Nederland waar het product AdBlue verkrijgbaar is. Dit is een biologisch afbreekbare vloeistof op basis van water en bestaat voor 32,5 procent uit ureum. Door dit bij te tanken rijden diesel auto’s schoner aangezien AdBlue de uitstoot van stikstofoxide omzet naar water en stikstof. Die stoffen zijn niet schadelijk voor het leefklimaat. Naast elektrisch laden en AdBlue zijn uiteraard ook de reguliere fossiele brandstoffen op het station beschikbaar.

Brede mobiliteitsdiensten
Het elektrische laadstation en de uitbreiding van het elektrisch laadnetwerk is voor Tango - naast onder andere de opening van een duurzame mobiliteitshub in Deventer en de samenwerking met autodeelplatform SnappCar - opnieuw een mooie stap in de transformatie van een traditionele petroleumspeler naar mobiliteitsspeler. “Met Tango electric zetten we vol in op het aanbieden van brede mobiliteitsdiensten die passen bij de toekomst, om zo onze klantreizen nog duurzamer te maken”, aldus van Breugel.