mainImage

Tientallen deelnemers lawaai-protest

5 september 2020, 19:59 uur
Den Haag & Regio

Dat de zorgen over de veiligheid voor omwonenden, fietsers en voetgangers in de Weimarstraat worden gedeeld door veel mensen, ook politici, bleek zaterdag bij de lawaai-demonstratie in de straat. Veel mensen, jong en oud, hadden gehoor gegeven aan de oproep van de organisatoren om vanaf 12.00 uur met lawaai aandacht te vragen voor onveiligheid in de straat. 

Deelnemers konden hun (kinder-)fiets mooi en lawaaiig maken, bijvoorbeeld met een fietssirene, lege blikjes achter de fiets, toeters en bellen, kleppers tussen de spaken etc. Wie een spandoek wilde maken en meenemen was ook van harte welkom.

Het protest moet de politiek, zo die daar al niet van doordrongen is, wijzen op het feit dat het derde deel van de Weimarstraat (het stuk tussen de Beeklaan en de Valkenboslaan) al vele jaren onveilig en aan het verloederen is. "Normaal op je fiets rijden of veilig oversteken is er niet bij vanwege de vele auto's die een blowtje komen halen in dit deel van de Weimarstraat en daarbij geen oog hebben voor het omringende verkeer",  aldus de organisatoren. "Daarnaast zijn de louche praktijken en verkamering van panden ons een doorn in het oog. Graag dragen wij op een positieve manier bij aan de ontwikkeling van de Weimarstraat. "

De aankondiging was in ieder geval niet voorbij gegaan aan burgemeester Van Zanen, ook D66-er Marije Mostert was aanwezig.


Foto: Marije Mostert